Tam zamanında üretim sisteminde maliyet yönetimi - Yavuz, Pınar (My University, 2019)
Rekabetin giderek arttığı günümüzde, üretim yapan işletmelerin en büyük sorunlarından biri maliyet artışlarıdır. Maliyetlerin azaltılması için başvurulan çeşitli yollardan en önemli olanı ise tam zamanında üretim sistemidir. Tam zamanında üretim sistemine geçiş maliyetli olsa da, stok maliyetlerinin sıfıra indirgenmesini ve üretimde sıfır hatayı baz alan bu sistemin uygulanması, uzun vadede işletmenin kârlı duruma geçmesini sağlayacaktır. Bu tez çalışmasının amacı, geleneksel maliyet yönetimi ile tam zamanında üretim sistemini kullanan üretim firmalarının kullandıkları maliyet yönetimi uygulamalarının mukayese edilerek tam zamanında üretim sisteminin yapısı ve faydaları ile ilgili bulguları ortaya koymaktır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019
Keywords: Tam zamanında üretim; Kanban; Satın alma; Maliyet yönetimi; Kaizen