Dikdörtgen mikroşerit antenlerin bilgi - tabanlı destek vektör analizi - Kuş, Ali (My University, 2010)
Bu çalışmada, dikdörtgen mikroşerit antenlerin analizi için bilgi-tabanlı destek vektör makinesi modeli sunulmuştur. Kaba verileri oluşturmak için dikdörtgen mikroşerit antenin analitik fonksiyonları ve yüksek seviyeli teknik programlama paketi olan MATLAB kullanılmıştır. Kaba veriler ile oluştrulan Kaba DVRM modelinden Hassas DVRM modelinde kullanılacak Destek Vektörleri elde edilmiştir. Bu Destek Vektörler, tam dalga elektromanyetik simülasyon programı olan Zeland IE3D kullanılarak simüle edilmişlerdir. Simüle edilen DV'ler hassas veri kümesini oluşturmuş ve bu küme Hassas DVRM modelin eğitiminde kullanılmıştır. Böylelikle dikdörtgen mikroşerit antenlerin analizinde kaba modeller kadar hızlı, hassas modeller kadar yüksek doğruluklu bir analiz metodu geliştirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010
Keywords: Destek ve regresyon makineleri; Mikroşerit antenler