Diferensiyel-cebirsel denklemlerin en küçük kareler yaklaşımı ile nümerik çözümü - Akar, Mutlu (My University, 2007)
Bu tezde, mühendislik ve fen bilimlerinde ortaya çıkan diferensiyel - cebirsel denklem sistemlerini çözmek için bir metot sunuldu. İlk olarak, diferensiyel - cebirsel denklem sistemi keyfi mertebeye kadar kuvvet serisine dönüştürüldü, daha sonra en küçük kareler yaklaşımı uygulanarak nümerik olarak çözüldü. Yöntemi açıklamak için üç farklı problem ele alındı. Problemlerin nümerik çözümleri ile tam çözümleri karşılaştırıldı ve Maple programında metodun programı yapıldı.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Diferensiyel-cebirsel denklemler; Kuvvet serileri; En küçük kareler yaklaşımları; Keyfi mertebe