Gemi hacimlerindeki gürültü seviyelerinin deneysel ve sayısal incelenmesi - Aybek, Ayberk (My University, 2011)
Bu çalışmada, gemi yapılarında oluşan gürültü, gürültü kaynakları ve gürültüyü önlemek için yapılması gerekenler tanımlanmıştır. 10500 DWT' luk tankerin İstatiksel Enerji Analiz yöntemi kullanılarak gürültü analizi yapılmış ve analiz sonucu alınan sonuçlar sunulmuştur. Tankerin inşaası sonrası yapılan gürültü ölçüm sonuçları verilmiş ve ölçüm sonucu alınan gürültü seviyesi değerlerinin sayısal analiz sonuçlarıyla karşılaştırılıp, kullanılan sayısal yöntemin deneysel sonuçlara göre değerlendirilmesi yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Gemi akustiği; Ses ve gürültü; İstatiksel enerji analiz (İEA) metodu