Mimarlıkta yapay zeka kullanımı - Yalkı, Haluk (My University, 2001)
Bu tez, mimari tasarım sürecinde ve yaşadığımız mekanlarda yapay zekanın kullamlabilirliğini araştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda ilk olarak yapay zeka teknolojisinin tanımı, tarihi gelişimi, türleri ve çalışma alanları anlatılmış ardından mimari tasarım sürecinde ve akıllı binalar başlığı altında yaşadığımız mekanlarda kullanımı araştırılmıştır. Bu araştırma kapsamında, mimari tasarım sürecinde, bilgisayarın rolü, akıllı sistemlere geçiş yöntemleri, mimari tasarım uygulamalarında kullanılabilecek yapay zeka araştırmaları ve yapay zeka teknolojisinin mekanlar üzerindeki etkisi araştırılmış ve sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Yapay zeka; Yapay zeka türleri; Bilgi tabanlı sistemler; Mimaride yapay zeka kullanımı