Nervürlü plakların sonlu elemanlar yöntemiyle stabilitesinin hesabı - Yılmaz, İbrahim (My University, 1996)
Bu tez çalışmasının amacı sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak, boyuna veya her iki doğrultuda nervürlü ve nervürsüz plakların kendi düzlemi içindeki yükler altında stabüite çözümleri yapıp incelemektir. Birinci bölümde, elastisitedeki varsayımlara göre düz plaklara ait denklemler çıkartılmıştır. Bu denklemlerle ilgili bir varsıyamı yapılarak nervürlü plakların rijitlik parametreleri elde edilmiştir. İkinci bölümde, Sonlu elemanlar yöntemi anlatılarak nervürlü plaklar için genel eleman rijitlik matrisi elde edilmiştir. Üçüncü bölümde, plakların stabüite durumu kısaca incelendikten sonra, sonlu elemanlar yöntemi ile plakların geometrik yük matrisinin bulunması ele alınmıştır. Dördüncü bölümde, nervürsüz ve nervürlü plakların Basic programlama dilinde yazılmış bir programla stabüite çözümleri yapılmıştır. Son bölümde sonuçlar ve kaynaklar yer almaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Plaklar; Sonlu elemanlar yöntemi; Plakların stabilitesi ve önemi