Kaskad bağlı iki - kaplının kazanç duyarlılık analizi ve dağılmış parametreli mikrodalga kuvvetlendiricilerine uygulaması - Altunç, Serhat (My University, 2003)
Bu tezdeki orijinal çalışmalar şu şekilde sıralanabilir: İlk çalışmada, belirli kaynak Z$ ve yük ZL empedanslarına sahip kaskad bağlı iki - kapılıların devre parametrelerine göre duyarlılıklarının üç farklı yaklaşımla analiz edilmiştir. Bu yaklaşımlar " Kazanç Çarpımı ", " Zincir Duyarlılık Matrisi " ve " Nümerik Pertürbasyon " olarak adlandırılabilir. İkinci çalışmada, bu yaklaşımlar ile Dağılmış-Parametreli mikrodalga kuvvetlendiricilere uygulanarak devredeki transmisyon hatların fiziksel uzunluk ve karakteristik empedanslarına göre bütün analitik kazanç duyarlılıkları analitik olarak formüle edilmiştir. Üçüncü çalışmada, bu analitik kazanç duyarlılıkları bir uyumlu performans (F,Vj,GT) üçlüsüne sahip olan kuvvetlendirici konfıgürasyonu için uygulanmış ve nümerik pertürbasyon yaklaşımı ile birlikte duyarlılıklar hesaplanmıştır. Sonuç olarak ise, bütün bilgisayar sonuçları karşılaştırılmış ve çok iyi bir uyum içinde oldukları tespit edilmiştir. Bu çalışmadaki yaklaşımlar, gürültü ve VSWR gibi diğer performans ölçü bileşenlerinin aktif ve pasif devre değişkenlere göre duyarlılıklarının analitik formulasyonunun elde edilmesi şeklinde genişletilebilir. Bütün çalışma aktif devrelerin gradyant-tabanlı kazanç, gürültü ve VSWR performans optimizasyonlarında çok verimli bir şekilde kullanılabilir. Ayrıca, anahtik temelli olan bu çalışma sistemlerim gerçekleştirilmesi ve üretimi aşamasındaki tolerans analizi konusunda çok iyi referans olacaktır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Kazanç çarpımı yaklaşımı; kaskad bağlı iki - kapılının zincir duyarlılık matrisi yaklaşımı ile kazanç duyarlılık analizi; numerik pertürbasyon yaklaşımı