Velayetname'de eylem yapımı - Demir, Adnan (My University, 2005)
Bu çalışmada, Hacı Bektaş-ı Veli'nin hayatını ve kerametlerini anlatan Velâyetnüme-i Hacı Bektaş Veli adlı eserdeki Eski Anadolu Türkçesi dönemine ait eylem yapımı incelenmektedir. Çalışmada ayrıca, eserin yazıçevrimi ile çözümlemeli dizini yer almaktadır. Çalışma için Velâyetnâme-i Hacı Bektaş-ı Veli adlı eserin Nevşehir ili Hacıbektaş İlçesi Halk Kütüphanesi'ndeki 120 numaralı nüshası kullanılmıştır. Giriş bölümünde kısaca eser ve yazıldığı dönem, eser üzerine daha önce yapılmış çalışmalar, eserin içeriği ve eserdeki eylem yapımım incelerken kullanılacak yöntem üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde, metinde geçen addan eylem ve eylemden eylem yapım ekleriyle birleşik eylemler ele alınmıştır. Üçüncü bölümde metnin yazı çevrimi, dördüncü bölümde çözümlemeli dizin ile kaynakça bulunmaktadır. Son bölümde ise metnin 108-215 varak arası tıpkıbasımı yer almaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005
Keywords: Addan eylem yapımı; Eylemdn Eylem yapım ekleri; Birleşik eylemler