WCDMA radio network planning and optimization including picocell and femtocell technologies - Raoul Amara, Diby Jeo (My University, 2013)
Yeni akıllı mobil cihazların üretimi ve yeni yüksek hızlı mobil hizmetlerin daha hassas ağ kapsama alanı ve kapasite ihtiyacını getirmektedir. Bina içi sistemler için, pikosel ve femtosel uygun çözüm olacaktır. Bu teknolojileri hem bina içi ve bina dişi alanların kapasitesinin geliştirmek için uygun olacaktır. Pikosel büyük binalar için uygun olacak çünkü mobil operatörün mühendisleri, başından sonuna kadar onların trafik yükünü yönetebilir. Femtoselin kurulumu için profesyonel mühendis gerektirmez. Femtosel kullanıcının internet bağlantısı kullanarak, kendini yapılandırmak, gerçek zamanlı optimize yapiliyor. Bu tezde piko hücre ve femto hücre acısından kapsama ve kapasite hesabi gerçekleştirilmiştir. Biz kablosuz hücresel ağların genel bir bakış ve zorlukları ile başliyoruz. Aynı anda UMTS-WCDMA'ya özel bir bakış atacağız. Biz Pico baz istasyonu ve femtosel baz istasyonu, UMTS-WCDMA ağına girerken, problemleri incelenip avantajlari ve dezavantajları çikacağız. Ayni anda Femtoselin zorluklarina, onlarin rastgele özelliği nedeniyle ozel bir bakis atacagiz. Karişik hücreler kullanarak, makro hücre ve piko hücre aynı taşıyıcı kullanarak ve makro hücre ve femto hücre aynı taşıyıcı kullanarak bir simülasyon yapılacaktır. Anahtar Kelimeler: WCDMA, Pikosel, Femtosel, planlama, optimizasyon
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: WCDMA; Pikosel; Femtosel; Planlama; Optimizasyon