Ürdün'deki çöl saraylarının araştırılması ve turizme kazandırılması - Alali, Abdelselam (My University, 1996)
Çalışmada Erken İslam Dönemine ait, Emeviler tarafından yapılan ve çoğu bugünkü Ürdün sınırları içinde bulunan çöl sarayları ele alınmaktadır. Ürdün ekonomisinde önemli yeri olan turizme daha iyi bir şekilde katılmaları için birtakım öneriler getirmektedir. Çalışmanın birinci bölümünde çöl saraylarının bulunduğu ülke "Ürdün'ün nüfus yapısı, coğrafyası, iklimi, şehirleri, eğitimi, ekonomisi ve tarihi hakkında bilgi verilmektedir. ikinci bölümde Emeviler hakkında bilgi verilmiş, Filistin, Suriye, Ürdün'de bulunan çöl saraylarının yeni ve mimari özellikleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde, turizmin tanımı, Ürdün'deki turistik çekiciliği olan yöreler tanıtılıp, ekonomideki önemi hakkında bilgi verilmiştir. Dördüncü bölümde ise çöl saraylarının Ürdün turizmindeki yeri ve bu sarayların turizmde daha iyi şekilde rol oynamaları için neler yapılabileceği hakkında öneriler sunulmaktadır. Sonuç bölümünde ise Erken İslam Dönemine ait çöl saraylarını restore edip Kharraneh sarayını bir otel Amra Sarayını bir Erken İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılması, hem sarayların yaşatılması hem de turizme büyük bir katkı yapacağı anlatılmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Ürdün; Çöl sarayları; Ürdün turizmi