Kabuk kalıplamada kaliteyi etkileyen faktörler - Özilmen, Cemil (My University, 2002)
Kabuk kalıplamada döküme hazır kalıp meydana gelinceye kadar olan safhalardaki hatalar incelenmiştir. Dökümü yapılmış parçalardaki hatalar irdelenip giderilmesi için çalışmalar yürütülmüştür. Kabuk kalınlığı arttıkça, kabuk kalıbın döküm sıcaklığında ısıl şoka direncinin ve toplam dayanma süresinin arttığı, gaz geçirgenliğinin, yüke karşı ve yükle birlikte deformasyonun azaldığı görülmüştür. Yüzey kalitesi ve boyutsal duyarlılığın iyi olmasının istendiği parçaların üretiminde kullanılan çok önemli bir döküm yöntemidir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Kabuk kalıplama; Kalıplamada kalite; Kabuk proses; Boyutsal doğruluk