Spline fonksiyonları yardımıyla diferansiyel denklemlerin yaklaşık çözümü - Yıldız, Murat (My University, 1998)
Spline fonksiyonları, diferansiyel denklemlerin sayısal çözümlerini elde etmede elverişli fonksiyonlardır. Bu çalışmada, adi diferansiyel denklemlerin yaklaşık-sayısal çözümlerini, spline fonksiyonları kullanarak elde etmek amaçlanmıştır. Bu amaca yönelik olarak, spline fonksiyonlarının tanımı ve etkin hesaplanması, parçalı fonksiyonların spline' lar ile temsili ve türevlerinin hesaplanması gibi çözüm için gerekli konular açıklanmıştır. Çözümün nasıl yapıldığı teorisiyle birlikte verilmiştir. Son kısım uygulamalara ayrılmış ve spline yaklaşımı çeşitli denklemlerde uygulanmıştır. Gerçek ve yaklaşık çözümler arasındaki farklar tespit edilerek, sonuçlar yorumlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Spline interpolasyonu; Diferansiyel denklemlerin yaklaşık çözümü