Yapılarda sismik iyileştirme için sismik izolasyonun kullanılması - Şahin, Niyazi (My University, 2002)
Bu çalışmada, %92 gibi büyük bir bölümü deprem bölgesi olan ülkemizde henüz çok yeni olan bir teknolojiyi, sismik taban izolasyon sistemleri tanıtılmıştır. Ayrıca konunun öneminin anlaşılabilmesi için M.S.Ü. Merkez Kampusu Heykel Bölümü Binası'nın lineer olmayan dinamik analizleri, tabakalı kauçuk mesnet sistemi kullanılarak yapılmıştır. Lineer olmayan analizler için Drain 2DX programı kullanılmıştır. Bu program için giriş dosyalan Drain Editor vl. 1. programıyla hazırlanmıştır. Çalışmanın sonucunda bu taban izolatörlerinin etkililik bakımından avantajları belirtilmiş ve maliyet bakımından dezavantajlarına değinilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Sismik izolasyonun tarihsel gelişimi; Sismik taban izolasyonlu yapıların genel özellikleri; Sismik taban izolasyonlu ile üst yapıya gelen toplam enerji talebinin azaltılması; Taban izolasyon tipleri