Anadolu Selçuklu mimarisinde kemerlerin analitik incelenmesi - Özkaraman, Mine (My University, 1994)
İnsanların büyük açıklıklı mekanlarda olma isteğinin yapı tasarımına etkilerinin ilk uygulaması kemerlerdir. Bu çalışmada kemerlerin tarihsel süreç içindeki gelişimi araştırılmış bilinen biçimlerine göre sınıflandırılmasının yanında kemerlerin geometrisine göre yeni bir sınıflandırılma yapılmıştır. Kemerlere etkiyen yükler ve bu yükler altındaki kemer davranışı Anadolu Selçuklu devri yapılarından Konya İnce Minareli Medrese, Sahipata Hanikahı ve Divriği Ulu Camii örneklerindeki bazı kemerlerde incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1994
Keywords: Konya İnce Minareli Medrese; Sahipata Hanikahı; Divriği Ulu Camii; Kemerler