Hidrolik uygulamalarda PLC yazılımları - Özkök, Özgür (My University, 2002)
Bu tez PLC, Dokunmatik Ekran yazılımlarını ve sensör, zaman rölesi gibi çeşitli elektronik komponentleri kapsayan otomasyon uygulamalarını içermektedir. Bu uygulamaların yazılım kısmının yanısıra donanımı da incelenmiştir. Dijital, Analog girişler, çıkışlar ile aritmetik uygulamaların PLC yazılımında ifade edilme şekilleri belirtilmiştir. Özellikle hidrolik makinalara uygun örnek yazılımlar oluşturulmuş ve bu yazılımların PLC'ye aktarılması adım adım incelenmiştir. Temel giriş, çıkış uygulamalarının yanısıra aynı yazılım içerisinde dijital ve analog kullanımına da değinilmiştir. Bu orta düzey uygulamalardan sonra ise pratikte kullanılan PLC yazılımları oluşturulmuş ve bunlar ayrıntılarıyla açıklanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Otomasyon; Plc ve sensör kullanılarak piston konum kontrolü; Plc ve oransal valf ile sıcaklık kontrolü