Stokastik tercih modelleri - Altın, Murat G. (My University, 1996)
Bu tezde, potansiyel yolcuların ulaşım sistem tercilerinin, stokastik tercih modelleri ile modellenmesi üzerine çalışılmıştır. Stokastik tercih modellerinden en çok kullanılan probit model ile logit model çalışmanın esasım oluşturmaktadır. Bu çalışmada, toplanacak verilere uygun modelin tanımlanması ve tanımlamaya uygun kalibrasyon yöntemi ( Max-Likelihood ) kullanılarak tercihi etkileyen parametrelerin bulunmasından bahsedilmiştir. Elde edilen parametreler, uygun algoritmalar ile kullanılarak model çözümlenmiştir. Tahmin aşamasına geçmeden elde edilen çözüm, %2, Uygunluk testi gibi hipotez testleri ile kontrol edilmiştir. Hesaplama sonuçlan deneysel verilerle karşılaştırılmıştır ve uyum içinde oldukları gözlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Ulaştırma tercih; Tercih modelleri; Stokastik tercih modellerinin kalibrasyonu