Açık ve kapalı yüzme havuzlarının optimizasyonu - Arıtan, D. Ilgaz (My University, 1999)
Esas itibariyle her havuz kendine özgü mimari ve kullanım amaçlarına sahiptir. Talepleri de doğal olarak bunlar belirler. İşte buradaki temel amaç, yüzme havuzu - yaptırmayı planlayan kişi ve kurumların gerek projelendirme, gerekse yapım ve malzeme seçimi aşamaları için oluşturacakları teknik şartnamelere yol gösterici genel bir çerçeve oluşturmaktır. Havuza ilişkin ilk tasarından hesaplamaya, projeye, malzeme seçimine ve uygulamaya kadar konuları her yapılacak olan havuzun doğal aşamaları arasındadırlar. Bu tez çalışmasının içeriğinde ifade edilmeye çalışılan kısımlar günümüz koşullarında açık veya kapalı herhangi bir yüzme havuzlarında bulunması gereken minimum özellikleri kapsamaktadır. Mimari ve statik projeleri bir tarafa bırakırsak, havuzun elektrik - mekanik tesisatının planlanması ve yapımına ilişin tercihler, hesaplamalar, tablolar, alternatifler, malzemelere ilişkin bilgiler, hatta havuz tekniğine ait özellikle seçim ve hesaplamalarda önemli olabilecek bilgilere burada yer verilmiştir. Bütün bunlar yapılırken yalnızca en güncel ve yüksek teknik esas alınmış ve her şey mevcut talimatlar içinde değerlendirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999
Keywords: Havuz tesisatı ve uygulama; Havuz suyu hazırlık tesisi ekipmanları; Havuzlarda ozon-klor sistemi hijyenizasyon uygulamaları; Kapalı yüzme havuzlarında klimatizasyon; Yüzme havuzlarında boru optimizasyonu