Gamma halkaları - Yetiş, Sultan (My University, 2010)
Bu tezde, temel cebir konuları ve teoremleriΓ -halkaları(Gamma halkaları) üzerinde incelendi. Halkalar konusunun önemli yapıları olan ideal, asal ideal, asalımsı ideal ve homomorfizma yapılarının Γ-halkalar için tanımı verildi. Ayrıca, Γ-halkalar üzerinde asalımsı ayrışım ve artan zincir koşulu ile ilgili önerme ve teoremler ispatlandı.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010
Keywords: Halkalarda asal ideal; Gamma halkalar; Gamma halkalarda ideal; Gamma halkalarda ideallerin asalımsı ayrışımı