Öğrenci otomasyon sistemi - Salim, Diaby Muhammad (My University, 1995)
Günlük hayatımızda, bilgisayar biliminin en geniş yelpazesini veritabanı sistemleri oluşturmaktadır. Ve bu veritabanı sistemleri, bilgisayarların bütün tiplerinde uygun olarak çalışmaktadır. (Micro.Mini ve Mainframe) öğrenci otomasyonu projesinin amacı, çok sayıda kayıt olmasına rağmen kayıt ekleme, silme, değiştirme gibi işlemlerin çok basitçe ve efektif olarak gerçekleştirilmesidir. Bu kitabın birinci bölümünde, Veritabanı yönetimine giriş güzel örneklerle anlatılmıştır. Verilerin toplanması ve yönlendirilmesi, fizibilite çalışmaları altında ikinci bölümde anlatılmaktadır. Bu projenin uygulamalarında kullanılan veritabanı yazılım dili FoxPro dur. Yazdım dili olarak FOXPRO'nun seçilmesinin sebebi veritabanı yazılımlarının en büyüklerinden biri olmasıdır. FOXPRO'nun özellikleri, SQL, QUA1TRO PRO ve PARADOX gibi diğer yazılımlarla karşılaştırılması üçüncü bölümde anlatılmaktadır. Bu projedeki veritabanı kullanımı temel bir FOXPRO bilgisi veya veri tabam yönetimi bilgisini gerektirmemektedir. Bütün komutlar tanımlanmıştır ve dördüncü bölümde iyi bir şekilde açıklanmıştır. Ek olarak, FOXPRO'da gerçekleştirilmiş programlar bu kitabın sonuna eklenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995
Keywords: Veri yöntemi; veri tabanı; veri tabanı yazılımı; öğrenci menüsü