Ağ uygulamalarının sürekliliğinin sağlanması için ağ ve taşıma katmanlarının uygulamaya saydam olarak anahtarlanmasını sağlayan bir sistemin tasarlanması ve gerçeklenmesi - Genç, Turgut (My University, 2007)
Bilgisayarların hayatımıza girmesi ve bilgisayar aglarının kurulması bilgi yönetimi vepaylasımını kolaylasmıstır. Internet kavramının ortaya çıkısıyla iletisim kavramı yepyeni birboyut kazanmıs, gerçek hayatta karsımıza çıkan ve temelinde iletisim yatan pek çok uygulamaartık bilgisayarlar aracılıgıyla yürütülür hale gelmistir.Günümüzde bilgisayar agları üzerinde yürütülen bilgi akısının devamlılıgının saglanması vekesintisiz hizmet veren sistemlerin olusturulması pek çok uygulamada kritik önem arzetmektedir. Bilgisayar sistemlerinin sürekliliginin saglanması ve kesintisiz hizmet verebilmesiiçin yüksek yararlanırlık, kusura dayanıklılık gibi pek çok kavram ortaya atılmıs, bu konularüzerine önemli çalısmalar yapılmıstır.Bu çalısmada yüksek yararlanırlıklı ve kusura dayanıklı sistemler incelenmis, var olançalısmalardaki eksik ve zayıf yönler degerlendirilmistir. Küçük çaplı sistemlerdekullanılabilecek ve düsük maliyetle yüksek performans gösterecek bir mimari, ApplicationTransparent Asymmetric Failover System (ATAFS) tasarlanmıstır. ATAFS mimarisi Linuxisletim sistemi üzerinde C programlama dili ve Yüklenebilen Çekirdek Modülü kullanılacaksekilde tasarlanmıstır. Tasarımın hayata geçirilerek elde edilen sonuçların degerlendirilmesibu çalısmanın faydasını daha da artıracaktır.Anahtar Kelimeler: Linux, çekirdek temelli, yüksek yararlanırlıklı, kusura dayanıklı,uygulamaya saydam, sıcak yedege geçmeli
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: BİLGİSAYARDA YARARLANIRLIK; LINUX İLETİŞİM SİSTEMİ