Erozyonun Batı Karadeniz havzasında yol açtığı problemler ve bunların su mühendisliği açısından çözüm önerileri - Özcan, Şevki (My University, 1992)
Erozyon olayı Türkiye'de birçok kamu kuruluşları ve özel çiftliklerde araştırılan, meydana getirdiği zararların engellemesine çalışılan bir olaydır. Ülkemizde de tarım alanlarının genişliği ve yağış alan havzaların çokluğu sebebiyle erozyon olayı büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmamda ülkemiz için büyük tehlike arz eden erozyon olayının anlamı, meydana geliş şekilleri, yol açtığı zararlar ile bunlara karşı alınacak teknik ve kültürel tedbirler üzerinde durulmuştur. Batı Karadeniz havzasında ise, tezime misal teşkil etmesi ve burada meydana gelen erozyon olayları ile bunların sonuçlarına bağlı olarak alınacak tedbirler, bölge özellikleri göz önünde bulundurularak araştırıldı ve İncelendi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992
Keywords: Erozyonun tanımı; Erozyonun yol açtığı zararlar; Batı karadeniz havzası