Biyomedical mühendislikte nöral devreler incelenmesi - Ateş, Cezmi (My University, 1992)
Bu Çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde yapay nöral ağlara (YNA) bir giriş yapılmakta ve temel yapı blokları »öğrenme kuralları ve eğitme algoritmaları anlatılmaktadır. öğrenme kuralları olarak beş önemli kural aktarılmıştır. İkinci bölümde Biyomedikal Mühendislikteki bazı problemlere YNA ile Çözüm arayan altı uygulama anlatılmaktadır. Bu uygulamalar aktarılırken kullanılan YNA yöntemleri üzerinde önemle durulmuş ve sonuçları ağ başarısını göstermek amacıyla ayrıntılı olarak verilmiştir. üçüncü bölüm bir diyet programı Çalışmasıdır. Yaklaşık 150 cm boyundaki ve yaşları 15-55 arasında değişen kadın ve erkekler için, ideal kiloyu ve günlük dinlenme halindeki kaloriyi hesaplayan bir YNA programı gerçekleştirilmiştir. Tartışma ve sonuç bölümünde bu programın neticeleri konusunda bir yorum yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992
Keywords: Yapay noral ağlar; biyomedikal problemlerle yapay nöral ağı yaklaşımı