Emniyetli fırın kontrol kartı tasarımı ve analizi - Özdemir, Musa (My University, 2008)
Gerçekleştirilen bu tez çalışmasında amaç, deneysel ve teorik emniyetli fırın kontrol kartı tasarımı yapmaktır. Emniyetli fırın kontrol kartı analog ve dijital kartlardan oluşmaktadır. Dijital kontrol kartı, sıcaklık kontrollü pişirme algoritmalarının olduğu mikrodenetleyici temelli devreleri içermektedir. Kontrol kartından bağımsız olan analog elektronik kart ise yüksek sıcaklıkta kapıyı kilitlemekte ve kullanıcı güvenliğini sağlamaktadır. Fırınlarda, fırın içi sıcaklığı belli bir eşik değerin üzerine çıktığında, kullanıcının zarar görmesini engellemek için kapının kilitlenmesi istenmektedir. Bu iş için kullanılacak emniyet devrelerinin IEC-60335-1 4. versiyon A1 madde 19.11.2'de tariflenen test koşullarında, içerisindeki bazı elektronik elemanlarda arıza çıksa bile güvenli bir şekilde kapıyı kilitlemesi gerekmektedir. İlgili IEC standardına uygun şekilde çalışabilecek kapı emniyeti devresi sayesinde kullanıcılar fırın içi sıcaklık çok yüksek iken kapıyı açamayacak ve zarar görmeyecektir. Bu tez çalışmasının donanım kısmında dijital fırın kontrol kartı ve analog kapı kilidi kartı anlatılmış, yazılım kısmına algoritma ve test sonuçları eklenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: ANAKART TASARIMI; SENSÖR ARAYÜZ DEVRESİ; SERİ VERİ İLETİMİ; RESET DEVRESİ