Entegre tekstil prosesleri için uygun bileşik elektrik ve ısı sistemlerinin belirlenmesi - Turna, Tamer (My University, 2002)
Yüksek verimli ve enerji kayıplarını azaltan yoğuşmalı kazanlar tanıtılmış ve ekonomiklikleri incelenmiştir. Yoğuşmalı kazanlar klasik yer tipi kazanlarla karşı 1 aştırıl mı ştır. Yoğuşmalı kazanlarda en çok kullanılan yakıt olan doğal gaz anlatılmıştır. Alt ve üst ısıl değer kavramlarından bahsedilmiş, yoğuşma olayı anlatılmıştır. Sıcaklık aralıkları yöntemi ve bin metodu anlatılmış, bu metod kullanılarak Türkiye' nin değişik iklimlerindeki ısı kayıpları aynı olan evlerde, değişik ısıtma sistemlerinde oluşan enerji kazanım değerleri hesaplanmıştır.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Tekstil fabrikası; Entegre tekstil prosesleri; Enerji tasarrufu