Türk ilaç sanayinin sorunları ve çözümleri - Dinçel, Zehra Aynur (My University, 1994)
" Türk İlaç Sanayiinin Sorunları Ve Çözümleri " konulu bu tez üç bölümden oluşmaktadır. İlaç sanayiinin Tanımı, Kapsamı.Özellikleri, başlığını taşıyan birinci bölümde, ilaç sanayiinin tanımı yapılmakta, ilaç sanayiinin kapsamı belirtilmekte, ilaç sınıflandırması ve ilaç sanayiinin özellikleri hakkında teorik bilgiler verilmektedir. İkinci bölümde ise, Dünyada ve Türkiye'de ilaç Sanayiinin gelişmesi ve Türk ilaç Sanayiinin gelişmesi ve Türk İlaç Sanayiinin yapısı hakkında etraflı bilgi verilmektedir. Türk İlaç Sanayii ile ilgili teorik konuları kapsayan birinci ve ikinci bölüm 32 sayfadan oluşmaktadır ve 26 yerli, 1 1 yabancı kaynaktan yararlanılarak hazırlanmıştır. Üçüncü bölüm, Türk İlaç Sanayiinin sorunlarını ve çözümlerini kapsamaktadır. Bu bölümde, ülkenin genelinde üretimde bulunan ilaç firmalarının yönetici ve elemanlarından alınan veriler ve kendi görüşlerimin doğrultusunda, teze orjinal olma niteliği kazandırılmaya çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1994
Keywords: İlaç sanayinin tanımıkapsamıözellikleri; Dünyada ve Türkiyede ilaç sanayi