Yakıt pilleri ve taşıtlardaki uygulamaları - Denizli, İrem (My University, 2005)
Hidrojen ile çalışan yakıt pilli taşıtlar otomotiv sektörünün geleceğidir. Dünyada fosil yakıtlar tükenmek üzere olduğundan, hidrojen, yeni enerji taşıyıcı olarak önem kazanmıştır. Bir yakıt pili, hidrojen ve oksijen arasındaki elektro kimyasal reaksiyondan direkt olarak elektrik üretir. Yakıt pilleri çok verimlidir. Yakıtın % 40-60 enerjisini kullanarak bir arabayı düşük veya sıfır emisyon ile çalıştırabilirler. Saf hidrojen ile çalışan bir yakıt pilinin egzos ürünü sadece su buharıdır. Kullanıma sunulmadan önce, yakıt pili teknolojisi geliştirilmelidir. Geliştirilmekte olan konular, hidrojen depolama, hidrojen elde edilmesi, yakıt dağıtım alt yapısı, maliyet ve dönüştücü kullanıldığı zaman daha hızlı ilk çalışmadır. Bir yakıt pili tipi olan PEM, adını polimer elektrolit membrandan alır. PEM yakıt pilleri, ulaşım uygulamaları için daha uygundur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Yakıt pili parçaları ve performans üzerindeki etkileri; Yakıt pili tipleri; Yakıt pili sistemleri; PEM yakıt pilleri