Resimli gazete 1312-1315 inceleme, fihrist,seçme yazılar - Özer, Rukiye (My University, 2018)
Resimli Gazete dergisi, 14 Mart 1307 (Rumî) tarihinde çıkarılmaya başlanan ve 9 Eylül 1315 (Rumî) tarihine kadar yayın hayatını sürdüren, haftalık fen ve edebiyat dergisidir. Bu tez çalışmasında Resimli Gazete dergisinin 7 Mart 1312 (19 Mart 1896) ile 9 Eylül 1315 (21 Eylül 1899) tarihleri arasında yayımlanan 114 sayısının incelemesi yapılmış; yazar, konu, resim ve fotoğraf fihristi çıkarılmıştır. Tez, beş ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde basın, Osmanlı devri basın hayatı, Resimli Gazete dergisinin yayımlandığı yıllar münasebetiyle II. Abdülhamit devrinde basın ile ilgili bilgi verilmektedir. İkinci bölüm, 1312-1315 yılları arasında yayımlanan 114 sayının şekil ve içerik özellikleri, yazar kadrosu ile ilgili bilgilendirmeyi içermektedir. Üçüncü bölüm, yazar adlarına, konularına göre fihrist ile resim ve fotoğraf fihristini içermektedir. Dördüncü bölüm, Resimli Gazete dergisinden seçilmiş metinleri içermektedir. Beşinci bölüm, sonuç yazısı, kaynakça ve eklerden oluşmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018
Keywords: II. Abdülhamit devrinde basın hayatı; Resimli Gazete; Resim ve fotoğraf sanatı