Ankara-Gimat alışveriş merkezi mekanik tesisatının incelenerek yeniden projelendirilmesi - Ufacık, Ali İhsan (My University, 2001)
Konforlu yaşama ve çalışma ortamlarının oluşturulması uygun ve kaliteli bir tesisat projesinin hazırlanması ile sağlanabilir. Kaliteli proje ise, ulusal ve uluslararası standartların tam anlaşılması ve uygulanması ile gerçekleştirilebilir. Bu çalışmada büyük çaplı bir alışveriş merkezinin özellikleri ve dış iklim koşullan göz önünde bulundurularak, ısıtma soğutma ve havalandırma sistemi seçimi yapılmış, seçilen sisteme göre tesisat hesaplan uygun standartlara göre gerçekleştirilmiş ve sistem içinde kullanılması gereken ekipmanlar seçilmiştir. Sistemin ekonomik olarak çalışması, seçilen ekipmanların işletilmesiyle doğrudan orantılıdır. Ekonomik ve enerji etkin çalışma koşullanma sağlanması için bazı sistem düzenlemeleriyle ilgili açıklamalar getirilmiştir. Binanın sarfiyat değerleri göz önünde bulundurulduğunda, entegre ısıtma soğutma sistemler akla gelmektedir. Endüstriyel uygulamalarda kullanılmakta olan bu tip sistemlerin, bu tip özelliklere sahip binalarda uygulanabilirliğinin araştırılması artan bir gereksinim olarak görülmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Çalışması yapılan bina hesaplamaları; Ekipmanların seçimi; Yangın tesisatı otomatik kontrol