SNA ağ yönetim sistemi - Ferhatoğlu, Selviye (My University, 1996)
Bu tezin amacı, kullanışlı bir SNA Ağ Yönetim Sistemini geliştirmekti. Bu yönetim sistemi, SNA ağ kaynaklarının durumunun gözlenmesi, kaynakların etkinleştirilmesi veya işlem-dışı durumuna getirilmesi gibi işlemlerin, yani ağ kaynaklarının denetiminin bir VAX/VMX sisteminden gerçekleşmesini sağlamaktadır. Bu Ağ Yönetim Sistemi iki modül içermektedir: NCCF (Network Communication Control Facility) ve Status Monitor (Durum İzleme). NCCF, ağ kaynaklarının denetimi için gerekli VTAM (Virtual Telecommunication Access Method) işletmen komutlarının girilmesi ve işletmen mesajlarının görüntülenmesini sağlayan ortamdır. Status Monitor ise, aynı çeşit ağ kaynaklarının durumlarını tek ekranda görüntüleyen ve bu kaynaklarla ilgili işlemlerin fonksiyon tuşları ile yapılmasına izin veren ortamdır. Tez çalışmam üç uygulamadan oluşmaktadır. Uygulamalardan biri, IBM VSE/ESA işletim sistemi altında, S/370 Assembler dili ile geliştirdiğim, VTAM uygulamasıdır. Diğer iki uygulama ise, VAX VMS işletim sistemi altında. C programlama dilinde geliştirdiğim SNAServer ve Kullanıcı Arayüzü 'dür. Bu üç uygulama arasında veri alış-verişi gerçekleştirilmektedir. VTAM uygulaması ile SNAServer arasındaki veri aktarımı bir SNA LU-LU tip 0 oturumu üzerinden yapılmaktadır. vıu
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Sna; Sna katmanları