Elektroerezyon tezgahı dizaynı ve imalatı - Eryılmaz, Cenk (My University, 2004)
Elektroerezyon tezgahlarının çalışma prensipleri ve parametreleri incelenmiş ve bu incelemelere göre bir EDM tezgahının dizaynı ve imalatı gerçekleştirilmiştir.Bunu yaparken elektroda hareket step motor ile verilmiştir.İş parçasıyla arasındaki gerilime göre bu hareketin kontrolü yapılmıştır.İşleme esnasında iş parçasıyla elektrod arasındaki gerilim 70V civarlanndadır.Ana güç kaynağından gelen 70V ile elektrod ve iş parçası arasındaki gerilim opamp vasıtasıyla karşılaştırılarak bu karşılaştırılma sonucu elektrodun hareketi kontrol edilmiştir.Elektroerezyonun diğer parametrelerinden biri olan işleme frekansı güç devresindeki kondansatörlerin değerleriyle elde edilmiştir.Tezgahın imalatı için gereken mekanik hesaplamalar yapılmış ve tezgahı oluşturan parçaların teknik resimleri hazırlanmıştır. Sonuç olarak imal edilen bu tezgahta deneyler gerçekleştirilerek birim zamanda kaldırılan metal miktarı bulunmuştur.Dielektrik sıvının temizliğinin işlemi nasıl etkilediğide gözlemlenmiştir. Anahtar Kelimeler : Elektroerezyon tezgahı dizaynı ve imalatı, elektroerezyon parametreleri, EDM
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Elektroerezyonu etkileyen faktörler; Yıkama tekniKleri