Alüminyum alaşımların sürekli levha dökümü - Karasu, Rafer (My University, 2001)
Bu çalışmada, sürekli döküm yöntemlerinin avantaj ve dezavantajları, üretilen ürünlerin mekanik kimyasal ve fiziksel özellikleri, bu özelliklere etki eden parametreler, uygulanan ısıl işlemler ve bu işlemler sonucunda mikroyapıda meydana gelen değişiklikler, bu değişikliklerin ürün kalitesine olan etkileri araştırılmıştır. Bunlara ilave olarak, levha döküm tekniği ile sarılabilen ruloların doğrudan üretimi, ele alınmış ve katılaşma mekanizması hakkında incelemeler yapılmıştır.' Deneysel çalışmada, endüstride çok yaygın kullanım alanı olan 3003 Alaşımının ince levha dökümü, karekterizasyonu mekanik özellikleri, mikroyapısal özellikleri, sertlik, tane kabalaşması, homojenizasyonu ve mangan içeriğinin soğuk deformasyon tavlama özelliklerine etkisi araştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Alüminyum; Levha dökümü; Sürekli döküm; Homojenizasyon tane kabalaşması; Yapısal değişiklikler