Bilgisayar destekli mekanik tasarım - Bakır, Saygın (My University, 2006)
Rekabetin gittikçe arttığı, dolayısıyla verimli, doğru ve hızlı çalışmanın gittikçe önem kazandığı günümüz iş hayatında mühendislik kavramı da aynı paralelde güçlenmek zorundadır. Teknoloji dünyası hızla gelişmektedir ve takip etmek zorlaşmaktadır. Mühendislik dünyasında teknoloji açısından en hızlı gelişmeler de bir ürünün ortaya çıkmasında ve seri imalatında yaşanılan tüm süreçlerde hız ve doğruluğu sağlayan "Bilgisayar Destekli Tasarım" yazılımlarında olmaktadır. Bu çalışmada, kısaca CAD diye tabir edilen bu tür yazılımların iç yapıları, imalatta kullanımları, tarihçesi, kullanım süreçleri, yöntemleri, faydaları yer almakta, ayrıca en çok kullanılan birkaç örneğin açıklamaları bulunmaktadır. Bazı kısımlarında ise yakın gelecekte CAD ve PLM dünyasında ne gibi gelişmeler olacağı işlenmektedir. Ele alınan konu görsel bir konu olduğu için mümkün olduğu kadar çok şekil ile anlatıma yer verilmiştir. Ayrıca yabancı kelimelerin çok kullanıldığı ve bazı kelimelerin Türkçe karşılığının bile bulunmadığı bir dünya olmasından dolayı, çokça kullanılan bazı terimlere Türkçe karşılık önerileri verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: CAD/CAM Sistemlerinin Genel Yapısı; CAD/CAM Sistemlerinin Tarihsel Gelişimi; CAD Dizayn Prosesi ve Dizaynda Bilgisayarı Kullanımı