Topolojik olarak zengin merkezli banach latislerde maharam operatörleri - Öztürk Çeliker, Fatma (My University, 2011)
Bu çalışmada, Archimedean f-cebirlerinde Banach f-modülleri üzerindeki Maharam operatörleri ile ilgilenildi. W.A.J. Luxemburg ve B. De Pagter (2002)'in bazı neticeleri Banach f-modüllerinde tartışıldı. Bu çalışmadaki yapı Arens çarpımı ve topolojik olarak zengin merkeze dayandırıldı. Bununla birlikte, dual Banach f-modüllerinde Maharam operatörlerinin özellikleri incelendi.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Banach latis; Banach f-modül; Archimedean f-cebir; Maharam operatörü