Dalgaların yansımada faz değişimlerinin kuramsal incelenmesi - Özdemir, Gökcan (My University, 1995)
Bu çalışmada izotropik dielektrik ortamlara gelen ışık ile yansıyan ve kırılan ışınlar arasındaki faz bağıntıları incelendi. Elektromagnetik dalga şeklinde yayılan ışığın dalga denkleminin elde edilmesinde Maxwell denklemleri kullanıldı. Elektrik magnetik alanların sınıra paralel bileşenlerinin sürekliliğinden faz bağıntıları elde edildi. Gelen, yansıyan ve kırılan dalgaların faz ilişkileri bu bağıntılar kullanılarak bulundu. Sınırda kırılan dalgada faz değişimi olmamıştır. Yalnızca yansıyan dalgada ortamların kırılma indislerine gelme açısı ile Brewster açısı arasındaki ilişkiye bağlı olarak n kadar faz değişimi olduğu görüldü.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995
Keywords: Dalga denklemi; Fresnel eşitlikler sınırdaki faz değişimi