Percus-yevick katı küre modeli ile ikili sıvı karışımların yapı faktörlerinin hesaplanması - Kavanoz, H. Birtan (My University, 1989)
Bu çalışmada, Percus-Yevick katı küre modelinin ikili sistem için analitik çözümlerinin iki bileşenli sıvı karışımların yapısını anlatabileceği ve üç kısmi yapı faktörünün a,b ve x parametreleri cinsinden numerik olarak hesaplanabildiği incelendi. Değişik haller için hesaplanan kısmi yapı faktörleri tartışıldı. Fe-Si karışımı için hesaplanan yapı faktörleri deneysel verilerle karşılaştırıldı.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1989
Keywords: Percus-yevick katı küre modeli; İkili sıvı karışımlarının yapısı