Betonarme yapılarda performansa dayalı tasarım - Afacan, Korhan (My University, 2004)
Tasarlanacak veya mevcut yapıların deprem hareketi esnasındaki davranışı ve deprem sonrası oluşacak hasarın tahmin edilebilmesi bununla birlikte güçlendirme yapılmasına karar verilebilmesi inşaat mühendisliğinin önemli konulan arasında yer almaktadır. Bunun içindir ki yapıyı oluşturan malzemelerin sadece doğrusal değil doğrusal olmayan davranışının etkisini de göz önüne almak bu tahminleri daha gerçekçi kılacaktır. Bu çalışmada, mevcut 6 katlı betonarme bir yapının güçlendirme öncesi ve sonrası doğrusal olmayan davranışı statik itme çözümlemesi yapılarak incelenmiştir. Güçlendirme X-X ve Y-Y doğrultusunda perdeler eklenerek yapılmış ve tüm yapı elemanlarındaki davranış değişiklikleri karşılaştırılarak performans değerlendirmesi yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Performans kavramı; Doğrusal olmayan statik analiz (pushover analizi)