Sesquilineer formlar ve bazı uygulamaları - Yaşar, Ergün (My University, 2004)
Yan sınırlı simetrik operatörün kendine eş genişletilmesi ilk olarak bu operatörün sesquilineer formu ile bağlantısına dayalı olarak elde edilmiştir. Bu tür kendine eş operatörün genişletilmesi Friedrichs Genişletmesi olarak anılır. Friedrichs Genişletmeleri eliptik denklemler teorisinde çok sayıda uygulamalara sahiptir. Sonradan bu teori farklı sesquilineer formlar için genişletilmiş ve operatörlerle ilişkileri gösterilmiştir. Bu tez çalışmasında sesquilineer formların özellikleri incelenmiş ve diferansiyel denklemler teorisinin uygulama esasına bağlı olarak bir örnek çözülmüştür.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Sınırlı sesquilineer formlar; Sesquilinee ve kuadratik formlar; Yarı sınırlılık; Kapalı formlar