İçerik odaklı dil öğretim yaklaşımının öğrencilerin dil edincine katkısı - Erselcan, Nilgün (My University, 2004)
Bu çalışma Yıldız Teknik Üniversitesinde HazırlücJBirinci ve ikinci sınıflara yönelik olarak tasarlanan İngilizce dil programlan için yapılmış bir gereksinim çözümlemesidir. Erek kitle olarak hazırlık, birinci ve ikinci sınıf ile Fizik Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri seçilmiştir. Ayrıca Temel İngilizce, Modern Diller Bölümü ve Fizik Bölümü öğretim elemanlarının da görüş ve önerilerine yer verilmiştir. Yapılan gereksinim çözümlemesi sonucunda İçerik Odaklı Dil öğretimi Yaklaşımı çerçevesinde Fizik Bölümüne yönelik örnek bir ders programı tasarlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2004
Keywords: İlgili çalışmalar ve araştırmlar; İçerik odaklı dil öğretim izlencesinin tasarlanması