Değer akış haritalandırma ve geleneksel kanban sisteminin kurulması - Ahmetoğlu, Funda (My University, 2007)
Globallesen dünyamızda artan rekabet ortamında, firmalar sektörlerinde öne çıkmak içinçesitli farklı teknikler kullanmalıdırlar. Önemli olan en az maliyetle, en yüksek kalitedekiürünleri müsteriye tam zamanında iletebilmektir. Müsteri isteklerine karsı esnek olmak,degisen teknolojilere ayak uydurmak gerekmektedir.Tüm bunlar ısıgında ?yalınlık? son yıllarda çok fazla önem kazanmıstır. Üretim ve hizmetalanlarının tümünde israflardan kaçınarak ve gereksiz maliyetleri elimine ederek ürünlereyansıyan maliyetleri azaltabiliriz.Bu çalısmada günümüzün güncel konularından ?Kanban? islenmis, bu dogrultuda da, ?yalındüsünce ve yalın üretim?, ?deger akısı analizi? ve ?tam zamanında üretim? konularınıincelenmistir.Çalısma 7 bölümden olusmaktadır. 1. bölümde yukarıda bahsedilen konuların önemi ifadeedilmistir. 2. bölümde yalın kavramı, yalın üretim araçları gibi konular açıklanmıs, 3.bölümde deger akıs analizi baslıgı altında mevcut ve gelecek deger akısı haritalarınınolusturulması, deger akısının yalınlastırılması anlatılmıs, 4. bölümde üretim kontrolsistemlerinden özellikle çekme sistemleri (tam zamanında üretim), 5. bölümde ise kanban,kanban kullanımı, kanban çesitleri ve ilgili hesaplamalara yer verilmistir. 6. bölümde iseUzel' de yapılan uygulamaya yer verilmistir. 7. bölümde genel ve uygulama sonuçlarıverilmistir.Anahtar kelimeler: Yalın, deger akıs analizi, tam zamanında üretim, kanban
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Yalın Düşünce ve Yalın Anlatım; Değer Akışı Haritlama