İşe alım sürecinin ulusal ve uluslararası işletmelerdeki uygulamaları - Akın, Özder (My University, 2004)
Teknolojik gelişmelerin hızla yaşandığı, rekabetin de arttığı günümüzde, işletmeler de ayakta durabilmek için kendilerini revizyondan geçirmek zorunda kalmaktadırlar. Özellikle çalışanlarla ilişkileri düzenleyen insan kaynaklan yönetimi, üzerinde önemle durulması gereken ciddi bir birim haline gelmiştir. İnsan kaynaklan yönetiminin ilk fonksiyonu olan işe alma çalışanların sirkülasyonunu belirlediği için kısaca işletmelerin devamlılığım sağlayan fonksiyon olarak adlandırılabilir. Lojistik sektörü adı itibariyle Türkiye'de yeni bir sektör olsa da kısa zamanda adaylar için popüler hale gelmiştir. Tezde bu sektördeki işletmelerin hangi özelliklere sahip oldukları ve işe alma uygulamaları görülebilir. Bu tezin amacı, işe alma ile ilgili araştırma yapanları işe almanın tüm incelikleriyle tanıştırmak, aynca lojistik sektörünü ve bu sektördeki işe alma uygulamalarını da tanımak isteyenlere yardımcı olabilmektir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2004
Keywords: İşe alım sürecinde insan kaynakları planlaması; İşletmelerde işe alım süreci; Lojistik sektörinde işe alım süreci