Hafif çelik sistem taşıyıcı kurgusu - Siyahhan, Rehal (My University, 2005)
Hafif Çelik Sistemler, hafif, hızlı, kolay ve ekonomik inşaatın öncelik kazandığı Amerika, Japonya ve Avustralya gibi ülkelerde yaygın kullanım alanı bulmuştur. Ülkemizde ise özellikle 1999 Marmara Depreminden sonra, yeni arayışlar içinde olan yapı sektörü bükme sac profillerden oluşan bu sistemi kullanmaya başlamıştır. Bu tez, sistem ile ilgili teknik özellikleri içermektedir. Çalışma beş bölüm altında toplanmıştır. İlk bölümde sistemin gelişimi ve olumlu - olumsuz özellikleri anlatılırken, ikinci bölümde profillerin üretimi ve ısı, ses ve yangın davranışları ve bunlara karşı alınması gereken önlemler üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde profillerin birleşimleri ve birleşim problemleri incelenmiştir. Sistemi oluşturan elemanlar ve bunlara ait teknik detaylara da dördüncü bölümde yer verilmiştir. Son bölümde ise sistemin deprem davranışını açıklayan bir deneye irdelenmiştir Tez kapsamında teknik çizimlerin yanı sıra, uygulayıcı firmaların detaylarına ve uygulamalar sırasında çekilen resimlere de yer verilmiştir. Ayrıca profillerin açıklıklarıyla ilgili tablolar ve bu sistemle yapılmış bina örnekleri Ek Bölümünde verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Hafifi çelik yapılar; Elemanları; Birleşimleri ve deprem davranışı