Elektrik devrelerinin sayısal yöntemlerle bilgisayar destekli analizi - Yıldız, Ali Bekir (My University, 1993)
Bu çalışmada, Lineer ve Lineer olmayan elektrik devrelerinin sayısal yöntemler yardımıyle bilgisayar destekli analizi ele alınmıştır. Bu amaçla yazılan bilgisayar simülasyon programlarının, devre denklemlerini oluşturmada ve bu denklemlerin çözümünde kullandıkları teknikler incelenmiştir. Kirchoff Kanunlarının bilgisayar ile sistematik olarak oluşturulması, Lineer devrelerin düğüm denklemleri yöntemiyle sürekli hal analizi, Durum denklemleri yöntemi ile geçici ve sürekli hal analizi ve sayısal çözümleri, n-kapılı lineer devrelerin Hybrid yaklaşımı ile analizi Lineer olmayan resistif devrelerin Ayrık Eşdeğer yöntemi ve Düğüm denklemleri yöntemi ile analizi ve bir devrenin davranışı ile ilgili olarak Transfer fonksiyonlarının elde edilmesine ilişkin sayısal yöntemler incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993
Keywords: Devre grafi ve krichoff kanunlarının bilgisayar ile ifade edilmesi; düğüm denklemi ile lineer devre analizi; lineer olmayan dirençli devrelerin ayrık eşdeğer ve düğüm denklemleri yöntemi ile analizi; resistif n-kapılının yaklaşımı ile analizi