Türkiye'de Akdeniz iklimi bölge özelliklerine göre eğimli çatı örtülerinin kullanım ilkeleri - Burkut, Emine Tülay (My University, 2002)
Bu tezin amacı, Türkiye'de Akdeniz iklimi bölge özelliklerine göre eğimli çatı örtülerinin kullanım ilkeleri ile birlikte okuyucuyu çatı örtü malzemeleri hakkında bilgilendirmek ve Akdeniz iklimi etkisi altında kalan bölgeler için uygun çatı örtülerini vermektir. Birinci bölümde tezin amacı, kapsamı, önemi, araştırmada izlenen yöntemler, tarihçe yer almaktadır. İkinci bölümde, çatı örtü türlerinin nitelikleri ve çatı örtü türlerinin kullanım ilkeleri verilmiştir. Üçüncü bölümde, çatı örtü türlerini etkileyen iklimsel özellikler yer almaktadır. Dördüncü bölümde, Akdeniz iklimi etkisi altında kalan bölgeler ve bu bölgelerin iklimsel özellikleri ile çatı örtülerinin değerlendirilmesi verilmiştir. Beşinci bölümde ise, tüm bu çalışma sonucunda elde edilen veriler değerlendirilerek, Akdeniz iklimi etkisi altında kalan bölgeler için önerilen çatı örtü türleri hakkında okuyucuya bilgi verilmeye çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Çatı örtü türleri; Eğimli çatı