Dalga kılavuzları boyunca sinyal transferi ve Walsh fonksiyonu - Şener, Ersin (My University, 2011)
Bu çalışmada Elektromanyetik Teoriye Evrimsel Yaklaşım(ETEY) olarak adlandırılan bir analitik zaman-dönemi metoduyla düşünülen keyfi zamana bağlı mükemmel iletken yüzeye sahip bir dalga kılavuzunda üreteç fonksiyonu tarafından üretilen elektromanyetik alan problemi ele alınmıştır. Analitik olarak çözülen bu problemde TE ve TM dalga kılavuzu modlarının bir tam kümesi zaman döneminde direkt elde edilebilir. Elde edilen çözümlerin ait olduğu Hilbert uzayından bahsedilmiştir. Her alan bileşeni iki faktörün ürünüdür. Bunlardan biri enlemsel dalga kılavuzu koordinatlarının bir vektör fonksiyonudur. Diğer faktör ise dalga kılavuzu alan bileşenleri için modal genliklerin fiziksel anlamına sahip skaler fonksiyonlardır. Dalga kılavuzundaki dijital sinyallerin yayılım problemi nedensellik prensibine uygun çözülmüştür. Walsh fonksiyonu üzerinde durularak sayısal bir örneğe yer verilip uygulamanın grafikleri eklenmiştir. Bessel fonksiyonlarının derecelerinin tamsayılar olduğu durumlarda analitik sonuçlar grafiksel olarak MAPLE 14 yardımıyla gösterilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Elektromanyetik teoriye evrimsel yaklaşımlar; Hilber uzayı; Klein-Gordon ve Bessel diferansiyel denklemi; Walsh fonksiyon sinyalleri