Polistirenin elektriksel özellikleri - Akın, Gülşen (My University, 2002)
Bu tezde, A1-PS-A1 numunesi, polistiren (PS) ile sandviç yapısında hazırlanmıştır ve polistire- nin elektriksel özelliği incelenmiştir. Akım-zaman ölçümleri yapılmıştır.360s.' den sonra akım sabitlenmiştir. Bütün akım-gerilim ölçümleri bu süreden sonra alınmıştır. Bu ölçümler -20V ile +20V gerilim aralığında ve 293K-413K sıcaklık aralığında yapılmıştır. Elektrik akımının sıcaklığa bağlılığı 293K-413K sıcaklık aralığında ölçülmüştür. 313K-363K sıcaklık aralığında PS' nin kapasitansı ölçülmüştür. 313K-363K sıcaklık aralığındaki kapasitans değerleri kullanılarak dielektrik sabitinin gerçel değeri e* hesaplanmıştır. 293 ve 41 3K aralığındaki log J& E1/2 grafiklerinin eğinlinden Pdeney değerleri hesaplanmıştır. Schottky ve Poole-Frenkel katsayıları Psch ve Ppf hesaplanmıştır. I-V karakteristikleri, I-T karakteristikleri ile karşılaştırılmıştır. Pdeney, Psch ve pPF ile karşılaştırılmıştır. Bunun sonucunda, A1-PS-A1 numunesinin iletkenlik mekanizması belirlenmiştir. Bu mekanizma, yalıtkanda bulunan tuzaklanmış elektronların, uygulanan elektrik ve termik enerji vasıtasıyla iletkenlik bandına uyarılması olarak tanımlanan Schottky iletkenlik mekanizmasıdır
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Polistiren; Elektriksel özellikler; Sıcaklığa bağlılık; Schottky mekanizma; Poole-Frenkel mekanizma