İki yönde eğrisel yapıya sahip kalın dikdörtgen plağın gerilme analizine ait matematik modelinin SEY ile incelenmesi - Tokatlı, Nurdan (My University, 2007)
Ele alınan çalışmada eğrisel yapıya sahip kompozit malzemeden hazırlanmış, kenarlarından basit tutturulmuş üst düzleminde homojen yayılı normal yük bulunan kalın dikdörtgen plaktaki gerilme yayılımı incelenmiştir. Çalışma, Akbarov ve Guz süreklilik teorisi (1991a) ve üç boyutlu elastisite teorisinin kesin denklemleri çerçevesinde Sonlu Elemanlar Yöntemi kullanılarak yapılmıştır. Bu, değişken katsayılı lineer kısmi diferansiyel denklem takımını içeren sınır değer problemlerinin SEY ile çözülmesine karşılık gelmektedir. Sonlu Elemanlar Yöntemi çerçevesinde uygun fonksiyonel oluşturulmuş, üç boyutlu sonlu eleman modellemesi yardımıyla problemin sayısal sonuçları, hazırlanan bilgisayar programı ile elde edilmiş ve bu sonuçların yorumları verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Lineer kısmi diferansiyel denklem takımı; Sonlu elemanlar yöntemi