Magnetik nanopartiküller ile sulu çözeltilerden krom giderilmesi - Gürbüz, Aslıhan Ayşe (My University, 2007)
Demir-esaslı nano malzemeler, çevresel uygulamalarda, kirlenmiş toprak ve yer altı suyunun temizlenmesinde dikkat çekecek derecede etkindir. Bu çalışmada kimyasal birlikte çöktürme yöntemi kullanılarak nano boyutta magnetit üretilmiş ve üretilen malzeme XRD, XRF, FT-IR,SEM, zeta potansiyeli, pH titrasyonu ve BET yüzey alanı ölçümleri ile tanımlanmıştır. Elde edilen adsorbanın Cr(VI) giderim mekanizması farklı pH'larda kesikli ve kinetik çalışmalarla incelenmiş, Langmuir ve Freundlich adsorpsiyon izotermlerine uygunluğu belirlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Nano boyutlu demir esaslı malzemeler; Nano tanecikler; Magnetit; Krom giderimi; Adsorpsiyon; Zeta potansiyeli