Kriz yönetimi ve Türkiye uygulamaları - Sanrı, Halit Kıvanç (My University, 1996)
Üç ana bölümden oluşan bu çalışmada, değişken ekonomik koşulların ortaya koyduğu ve her işletmeyi tehdidi altına kolayca alabilen "Kriz" incelemeye alınmıştır. Çalışmada, oluşabilecek herhangi bir işletme krizine karşı, krizin tanımlanması.ölçülmesine ilişkin düşünceler yer almaktadır.Likidite krizlerinin aşılması ve verimin yükseltilmesi için gerekli olan sistematik de verilmiştir. Finansal hesaplar ve belirli veriler »alarm sinyalleri olarak algılanıp.işletme krizinin tanımlanmasına yardımcı olmaktadırlar.Bu verileri ve sinyalleri kullanarak, her öl çekteki işletmenin dengeye gelmesi mümkün olabilecektir. Üçüncü ve son bölümde ise ülkemiz ekonomik dalgalanmaları ve bunun en belirgin sonucu olarak ortaya çıkan 5 Nisan kararları genel olarak incelenmiş ve Türk işletmelerine getirdiği zorluklarla beraber belirtilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1996
Keywords: Kriz kavramının genel tanımı; Kriz karşında yeniden yapılanma ihtiyacı önlemler ve planlama