Bir eğitim simülatöründeki çok sayıda adım motorunun PC ile hız ve konum kontrolünün gerçekleştirilmesi - Gökmen, Ümit (My University, 2008)
Bu çalışmada, kullanıcıların eğitiminde kullanılan simülatörlerdeki ibreli göstergelerin, adım motorları kullanılarak tasarlanması amaçlanmıştır. Uygulama, bir bilgisayar arayüzü, 3 adet donanım birimi ve bu donanım birimleri ile bilgisayar arasındaki iletişimi sağlayan merkezi işlem birimi tasarımından oluşmaktadır. Bilgisayar ile merkezi işlem birimi iletişimi için RS?232, merkezi işlem birimi ile diğer donanım birimleri arasındaki iletişim için RS?485 haberleşme protokolü kullanılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: ADIM MOTORLARININ TARİHÇESİ; DONANIM BİRİMLERİNİN ORTAK KISIMLARI; MERKEZİ İŞLEM BİRİMİ; GİRİŞLER VE UYARILAR BİRİMİ; PC ARAYÜZÜ YAZILIMI