Gerçek zamanlı bir MRP II sistemi - Ayluçtarhan, Zarif (My University, 2008)
Günümüzde tedarikçiler, üreticiler ve müşteriler arasındaki ilişki hızla gelişmektedir. Bu nedenle üretimde değişen şartlara hızlı bir şekilde ayak uydurabilmek gerekmektedir. Bu durum işletmeleri üretim, planlama, finans, muhasebe, satınalma gibi fonksiyonlarını etkin bir şekilde bilgisayar desteğiyle gerçekleştirme çabasına itmiştir. İmalat Kaynakları Planlaması (MRP II) ise bu aşamada ortaya çıkarak işletmelere çözüm getirmektedirBu çalışmada MRP II (İmalat Kaynakları Planlama) sistemi gerçekleştirilmiştir. Uygulamanın darboğazı olan veri girişleri minimum düzeye indirilerek MRP'nin firmalar tarafından kullanımı kolaylaştırma amaçlanmıştır.Çalışmanın sonunda gerçek zamanlı MRP II hakkında sonuçlar açıklanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: MRP SİSTEMİNİN AMAÇLARI; GERÇEK ZAMANLI VERİMLİLİK; ÜRÜN AĞACI; MRP II SİSTEMİNİN MODÜLLERİ